MA szakdolgozat és záróvizsga
Tuesday, 19 July 2011 14:23

3. MA SZAKDOLGOZAT ÉS ZÁRÓVIZSGA

 

 

Az MA szakdolgozat témavezetői irányítással elkészített, önálló, empirikus vagy elméleti kutatásra épülő diplomamunka, amely témájában az elvégzett szakirányhoz kapcsolódik. A szakdolgozat minimum 50.000 karakter terjedelmű (szóköz és bibliográfia nélkül) és lapvetően az empirikus dolgozatokra vonatkozó tartalmi és formai követelményeket követi (részletes útmutatást a Segédanyagok menüpont alatt adunk).  A szakdolgozat legtöbb esetben valamely korábban készített műhelymunka továbbfejlesztett változata, bár megfelelő témavezetői háttér és jóváhagyás mellett új témát is ki lehet dolgozni. Amennyiben a szakdolgozat egy korábbi munka továbbfejlesztett változata, akkor a szakdolgozatnak meghatározott arányban el kell térnie a műhelymunka szövegétől és tartalmától. Ennek részleteiről a Bölcsészkari vizsgaszabályzat rendelkezik. A szakdolgozat tervezése és elkészítése során elengedhetetlen a választott témavezetővel rendszeresen konzultálni.

 

 

A határidőre leadott diplomamunkát a témavezető, és egy, az Intézet által kijelölt opponens köteles írásban szövegesen és érdemjeggyel értékelni (egymástól függetlenül), és az írásos véleményt és érdemjegyet legkésőbb a záróvizsga időpontja előtt 8 munkanappal a jelölt rendelkezésére bocsátani. Az írásos véleményben a témavezető és az opponens a szakdolgozat, illetve a hallgató által választott specializáció tárgykörébe tartozó kérdéseket tesz fel, melyekre a jelölt a záróvizsgán köteles válaszolni.

 


A diplomamunka védése során a jelölt előbb ismerteti dolgozatának tartalmi és módszertani alapvetéseit, célkitűzéseit és főbb eredményeit, majd válaszol az írásos véleményekben megfogalmazott kérdésekre, véleményekre. Az összértékelésbe  beszámít a szakdolgozat témavezetői és opponensi értékelése mellett a védésen nyújtott teljesítmény, amely szintén önálló érdemjegyet kap. Az államvizsga jegyet a dolgozatra kapott két értékelés és a védésen nyújtott teljesítmény értékelésének átlaga adja. A záróvizsga lefolytatásának általános szabályait, a jogorvoslati lehetőségeket a Szegedi Tudományegyetem hatályos Tanulmányi és vizsgaszabályzata tartalmazza. A záróvizsgával kapcsolatos tudnivalók - pl határidők, formai követelmények, a Tanulmányi Osztály Záróvizsgák menüpontja alatt találhatóak, más egyéb információkat (halasztás, ismétlés stb.) pedig a BTK Tanulmányi és Vizsgaszabályzata tartalmazza.

 

Attachments:
FileDescriptionFile sizeLast modified
Download this file (BTK szakdolgozati témaválasztó lap.pdf)BTK szakdolgozati témaválasztó lap.pdf 226 Kb03/28/13 11:03
Share
 

Octoberi események


M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

No events

Galéria